Tel.: +36 1 251 51 59 / +36 30 680 8427    Email: info@panzipet.hu

Ï

Blog Cikkjeink nektek, állattartó gazdiknak

Panzi

Kirándulás kutyusoddal, avagy a felelősségteljes gazdi

Egy egészséges túrázás a kutyusoddal nem csak számodra nyújt hasznos edzést, de kutyusod számára is, emellett pedig új környezettel ismertetheted meg kedvencedet. Azonban mint felelősségteljes kutya gazdi, fontos kiemelt figyelmet fordítanod arra, hogy nem minden túrázó kutyabarát. Az alábbi túra-etikettben gyűjtöttünk össze néhány fontosabb szempontot, amit mindenképp észben kell tartanod, ha kirándulást szervezel kutyusoddal.

 

A póráz fontossága

Még ha kutyusod rendkívül szófogadó is, fontos, hogy egy kirándulás alkalmával pórázon kísérjen minket, hiszen nem tudni, milyen állattal, vagy esetleg emberrel fog találkozni, és azt sem, hogy milyen reakciót fog kiváltani kedvencünkből. 

Fontos még megjegyezni, hogy nem minden ember szereti annyira a kutyákat, mint például te, ezért lehet, hogy nem is nézné jó szemmel, ha egy barátságos kutya köszönteni akarná, sőt, előfordulhat az is, hogy fél még a legbarátságosabb kutyusoktól is.

 

Engedj el másokat

A kimondatlan szabályok attól, hogy nem beszélünk róluk, még léteznek.

  • Engedd el a nagyobb állatokat, és azok gazdijait.
  • Engedd el azt, aki gyorsabban halad, mint te.
  • Engedd el azt, aki láthatóan időre fut, vagy aki biciklivel próbál minél kevesebb idő alatt abszolválni egy túraútvonalat.

 

Szedj fel mindent kutyusod után

Akármennyire is furcsának tűnhet a kérés, annál logikusabb a magyarázat; nem minden túrázó szeretne kutyusunk otthagyott piszokjában túrázni. Képzeld csak el, ha egy gazdi sem szedné fel, akkor milyen undorító hellyé válna az adott útvonal.

Legyen teljes irányításod kutyusod felett

Értjük ezalatt azt, hogy tanítsuk meg neki, hogy nem szabad mindenkihez és mindenhez odaszaladni és üdvözölni, csak akkor, ha ezt megengedjük neki. Ahogy azt korábban is említettük, páran félnek a kutyusoktól, és egyébként sem akarják egy sáros, koszos kutya tappancs nyomait viszontlátni a ruháikon. Legyünk tekintettel a többi túrázóra, kirándulóra!

Vissza a többi posthoz

Kérdésed van?

Ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!
Tedd fel kérdésedet, és mi legjobb tudásunk szerint a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk választ adni.


Ha Ön már regisztrált partnerünk, rendelését itt adhatja le