Tel.: +36 1 251 51 59 / +36 30 680 8427    Email: info@panzipet.hu

Ï

Blog Cikkjeink nektek, állattartó gazdiknak

Panzi

A vörös áfonya jótékony hatásai a kutyák számára

 A vörös áfonya kedvező hatásait korábban már a humán gyógyászatban is alátámasztották, és mára számos kutyaeledelben is megtalálható ez az erdei gyümölcs, különböző formában, mint például az áfonya por, áfonya dzsúsz vagy egész áfonya. A házi kedvencek táplálásában egyre nagyobb szerepet játszik, és számos jó hatása mellett még finom is.

 

Mi is az a vörös áfonya?

Az áfonya a hangafélék családjába tartozó cserjeféle. Három legismertebb fajtája a fekete, a vörös és a tőzeg áfonya. A vörös áfonya termése kerek, élénkpiros bogyó. Otthoni termesztésével próbálkozni lehet, és ajánlott is. Célszerű napsütéses helyen, savanyú talajú kertekben próbálkozni. 

 

      Egy érdekes videó arról, hogy Amerikában hogyan termesztik.

 

Mit tartalmaz a vörös áfonya?

A vörös áfonyára igaz az a mondás, hogy minél színesebb, annál több értékes és egészséges hatóanyag van benne. Többet között vitamindús, nyomelemekben és antioxidánsokban gazdag, ráadásul finom. Számos ásványi anyagot tartalmaz, például kalciumot, magnéziumot, káliumot, nátriumot, vasat, cinket, mangánt és foszfort is egyaránt. Továbbá A,B,C és E vitaminok kitűnő forrása is lehet. 

Milyen konkrét betegségektől véd meg?

Flavonoid-tartalmának köszönheti érvédő hatását. Tartalmaz egy speciális molekulát, amely megakadályozza a húgyvezeték baktériumos fertőzésének kialakulását, ami a kutyák esetében komoly és gyakran előforduló problémának számít. Nagy mennyiségű fenolt tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert, véd a fertőzések ellen, érvédő és sejtregeneráló, méregtelenítő, akadályozza a kőképződést, a gyulladásos és daganatos megbetegedések kialakulását. 

 

A húgyvezeték fertőzésének megelőzéséért felelős.

 Fontosnak érezzük leírni, hogy miként akadályozza meg ezt a kellemetlen és komoly betegséget a vörös áfonya. Egyrészről, a vörös áfonya csökkenti a húgy PH értékét, savasabbá téve azt és így elpusztítva a savra érzékeny baktériumokat. Másrészről a speciális molekulái segítségével a többi baktériumot elpusztítja a húgyvezetékből. Tulajdonképpen hasonló dolgot végez, mint a már meglévő fertőzésre felírható gyógyszerek, csak természetes módon.

 

 

Milyen formában adjunk kutyusunknak vörös áfonyát?

A vörös áfonyát jellemzően dzsúszként szoktuk kedvenceinknek adni, világszerte ez a legnépszerűbb „tálalási” forma. Azonban ha a vörös áfonyának ilyen formában történő vásárlására adjuk a fejünket, akkor ellenőrizzük a csomagoláson található címkén, hogy valóban vörös áfonya van-e benne, és nincs telerakva cukorral. 

Néhány kutyus friss vörös áfonyát is szívesen elfogyaszt, azonban valamelyik házi kedvenc nem. Egy másik lehetséges formája az áfonya por, amelyet az eledelükre rászórva lehet kutyánkkal bevitetni a szervezetébe. Léteznek vörös áfonya tabletták is, amelynek adagolásával kapcsolatban érdemes felkeresni egy állatorvost.

Vissza a többi posthoz

Kérdésed van?

Ne habozz felvenni velünk a kapcsolatot!
Tedd fel kérdésedet, és mi legjobb tudásunk szerint a lehető legrövidebb időn belül igyekszünk választ adni.


Ha Ön már regisztrált partnerünk, rendelését itt adhatja le